AIKDen sista mars spelade AIK premiärmatchen för årets säsong av Allsvenskan mot IFK Göteborg. En match AIK förlorade med 0-2.  Den följande matchen vann laget mot Gefle med 1-2.

Efter det har 10 matcher spelats varav fyra är vinster. I skrivande stund ligger laget på fjärdeplats, men det är många matcher kvar innan säsongsavslutet.

Vilka vinner?

Det är 90 år sedan Allsvenskan först startade 1924. Det året tog AIK hem finalen mot Västerås IK med 5-1. Sedan dess har AIK vunnit ett par säsonger, och förlorat andra. Stefan Thylin menar att AIK kommer vinna säsongen.  Han pekar framförallt på AIK som en kandidat för förstaplatsen tack vare ”en intressant mix av talang, erfarenhet, cynism, kreativitet och målfarlighet.” Men oddsexperterna delar inte den uppfattningen. Tvärtom tror de stenhårt på att Malmö FF vinner Allsvenskan och AIK hamnar först på tredje plats i rankingen med oddsen 7.00.

Många matcher kvar – kommer May Malanghu leverera?

Flera experter hävdar att hoppet ligger hos May Malanghu som kommer att bli en ”exceptionell förstärkning” om han visar upp samma skicklighet som han gjorde då han spelade i Helsingborg under säsongen 2011. På frågan om varför Stefan Thylin inte tror att de regerande mästarna – IFK Göteborg – kommer att ta hem säsongen ger han ett svar baserat på statistik.

Det var 11 år sedan ett klubblag i Allsvenskan lyckades ta hem första platsen två år i rad. Då var det Djurgården som vann säsongerna 2002 och 2003. Istället tippar han på följande topp tre: AIK, Göteborg, Malmö.