AIK är en närmast legendarisk klubb som bildades redan 1891. AIK spelade även den första matchen någonsin i Allsvenskan 1924 då de mötte Västerås IK.

Just nu ligger AIK på fjärde plats i tabellen efter 12 spelade matcher och de är därmed ofta favorittippade hos de olika spelbolagen. I årets Allsvenska är de tippade till att hamna bland topp-3 tillsammans med bland annat laget Malmö FF.

AIK tenderar att vara favorittippade och därför inte ge så hög utdelning, men det går att hitta bra odds. Om man vill vara säker på att få de bästa oddsen får man göra lite research, för det går att få bra odds hos andra spelbolag än det man vanligtvis brukar vända sig till. Är man intresserad av att spela på fotboll eller vilken annan sport som helst kan det vara klokt att använda sig av sajter som Tippat som samlat de olika spelbolagens odds på sin hemsida. Man måste alltså kolla oddsen före varje omgång, det är inte alls säkert att de som gav bra odds på AIK förra veckan gör det även denna vecka.

Klart är att det kommer att gå bra för AIK denna säsong. Laget blir knappast nedpetat från sin fjärdeplats. Laget är starkt och har många duktiga målskyttar, faktum är att det är bara ett lag som gjort fler mål än AIK den här säsongen hitintills. Med en målkvot på 23-19 visar laget att de kan göra mål. Tyvärr släpper de även in en del.

Den 13 augusti är det dags för derbyt då AIK möter Djurgården. Det lär bli en spännande match och frågar man en AIK-supporter lär de hävda å det bestämdaste att AIK vinner. AIK har förmodligen Allsvenskans största supporterskara. Man ser dem ofta vallfärda till matcherna iklädda sina svartgula tröjor för att stötta sitt favoritlag hela vägen till vinstpallen.