När du precis varit på träning eller spelat en hård match så kanske duschen är ur funktion. Men i en sådan här situation finns det andra saker du kan göra för att få bort obehaglig kroppslukt. Bäst och effektivast är att använda deodorant eller några droppar parfym.

Om du har bråttom och inte hinner duscha kanske du inte heller tar dig tid att byta kläder. Men det måste du göra. Annars blir hemfärden en otrevlig, illaluktande och även farlig resa. Att du sätter på dig rena kläder efter matchen är det viktigaste av allt, mer betydelsefullt än att du tvättar dig.

Ta hjälp av experter

Om du är osäker på sådant som rör din hygien så kan du fråga dina vänner i laget hur de bäst håller sig fräscha, eller hitta något passande online. Att du luktar gott är också viktigt för din självkänsla, enligt många experter.

Tänk när du har bråttom på att det tar väldigt lite tid att tvätta händerna med tvål och vatten. Den korta stunden är till god nytta på hemresan. Det känns inte roligt att få kommentarer eller att människor flyttar sig bort från dig på bussen. Se till att det inte händer.