Det är viktigt att du rör på dig. Men det behöver inte bli som ett tvång eller besvär. Du kan lätt förena nytta med nöje genom att hitta det sätt att motionera som passar dig bäst.

Du som cyklar får bra motion samtidigt som du till exempel gör ärenden. Ta cykeln istället för bilen om du har möjlighet. Se också till att du har en cykel som känns bra för just dig. Leta efter cyklar till salu på annons eller ta en titt på mountainbikes online.

Bra för kroppen

Cykling är nyttigt för hjärtat. Det bli starkare och effektivare både under träning och vila. Eftersom en hård cykeltur tar på krafterna är det bra att vila efteråt. Glöm inte heller att duscha. En god hygien förstärker träningens positiva effekt.

En fördel med att cykla jämfört med till exempel löpning är att detta är en motion som är skonsam för kroppen. Du behöver inte vara orolig för att ta emot stötar eller hårda slag. Om du är drabbad av knäbesvär så är detta extra viktigt att komma ihåg.

Men cykling passar alla. Oavsett om du har skadat knät, tröttnat på att jogga eller bara vill ut och koppla av en stund så kan du ge dig ut längs cykelvägen. Det är vägen mot bättre hälsa.

Skonsam träning med vanlig cykel

Om du har något problem med ditt knä eller liknande så kan en vanlig cykel vara det som du kan träna på. Det är en skonsam träningsform som ger dig bra med träning. Konditionsträning är något som vi alla behöver och cykel är ett bra alternativ när vi ska träna detta.