Det är en skön känsla att göra ett hårt träningspass på planen. Både kropp och sinne får arbeta fullt ut och energin flödar. Dock är avslappningen efteråt nästan bättre.

Varför ska du duscha

Att duscha efter träningen är viktigt av många anledningar. Till exempel för att bli av med bakterier och svamp som kan skada din hud och ge irritationer. Dessutom uppstår finnar och blemmor lättare på svettig hud.

Ibland kanske du känner att du inte svettats så mycket att du behöver duscha. Det stämmer dock inte. Bakterier kan bildas även efter ett milt träningspass.

Gör duschen angenämare

För att motivera dig att hoppa in i duschen tycker vi du ska skapa en mysig upplevelse. Sätt till exempel på lite skön musik i badrummet för att slappna av lite extra. Du kan även tända ett doftljus eller två för att ytterligare höja stämningen.

Du kan även satsa på lyxiga duschkrämer, tvålar och schampo. Att veta att du snart får lukta så där härligt gör att du vill in i duschen med en gång.

Köp hem det du behöver från nätet så slipper du springa i affärer. Det finns mycket trevliga produkter att hitta i olika nätshoppar. Sen kan du se fram emot en skön och lyxig dusch.