AIKAIK har i många årtionden bidragit med duktiga spelare till det svenska landslaget. Även i år har AIK spelare med i landslagstruppen – en del i herrlandslaget, andra för de olika ungdomslandslagen. Till herrlandslagsspelarna hör Patrik Carlgren och Nabil Bahoui.

AIK:s fans lär följa ”sina” spelare i landslaget extra noga och eftersom alla är relativt nya i blågult kan det vara en bra idé att stötta just dessa spelare extra mycket. Ett tips är att specialbeställa landslagströjor med exempelvis Bahouis och Carlgrens namn tryckta på på dem från Supporterprylar och sedan bära dessa under landskamperna om man har möjlighet att åka dit. Bär dem också på AIK:s matcher – det skadar aldrig att påminna dem om att de fått representera Sverige.

Patrik Carlgren

Målvakten Patrik Carlgren, född år 1992, tillhör klubben AIK sedan 2013. Samueldals IF är hans moderklubb, i Patriks fall påbörjades karriären som senior i klubben Falu FK. Patrik vaktade också målet i klubben IK Brage under två säsonger innan han ifjol slutligen blev värvad av AIK. Innan hans första match i det svenska landslaget mot Kroatien i mars 2014 spelade han året innan två matcher i U21-landslaget borta mot Portugal samt Kroatien. Patrik har dock inte blivit uttagen till landslagstruppen 2015 som börjar sin turné i Abu Dhabi redan i januari. Uttagna som målvakter är istället Oscar Jansson, Karl-Johan Johnsson samt Robin Olsen.

Nabil Bahoui

Anfallsspelaren vid namn Nabil Bahoui, född år 1991, är en svensk-marockan som blev uttagen till landslaget tidigare i år. Nabil växte upp i Västertorp (Stockholm), till en början spelade han i klubben Mälarhöjdens IK. I yngre år spelade han i IK Tellus samt IF Brommapojkarna.

När han var aktiv i Brommapojkarna var han placerad i vänsterytterpositionen, efter värvningen av AIK spelar han dock alternativt som yttre mittfältare och anfallare i deras system 4-4-2. Han är ännu relativt ny i landslaget och togs ut först i augusti i år. Därför har han bara hunnit spela ett fåtal matcher i de blågula färgerna, bland annat mot Estland och Frankrike. Nabil fick lovord från Zlatan för sin första landslagsmatch, något som inte hör till vanligheterna.