Att åka iväg och få se fotboll i världsklass är för många en drömresa. Oavsett om man väljer att åka till Madrid, Manchester eller någon annan stad, är upplevelsen unik. Äntligen kan man själv uppleva den speciella stämningen på någon av Europas mäktigaste fotbolls arenor.

Researrangörer

Det finns researrangörer som säljer kompletta fotbollsresor. Fördelen med dessa är att man får allt färdig paketerat. I ett bra paket ingår resa, tur och retur. Hotell med frukost och såklart matchbiljetten. Vill man själv boka sina biljetter, bör man göra det via en svensk aktör. Hotell kan man hitta enkelt på internet och boka online. Ett tips är att kolla olika hotell och erbjudanden om rabattkod på Expedia.

Packning

Packa efter väder. Är det varmt eller kallt där fotbollsmatchen spelas? Risk för regn? Är det inom- eller utomhusarenor? Ska ni ut på kvällarna och så vidare. Det viktigaste är att packa rätt kläder, som fyller sitt syfte. Kolla upp hur mycket bagage man får ta med sig om man ska flyga och se till att ni inte har vätskor och annat förbjudet i handbagaget.

Populära matcher

De populäraste matcherna att åka på 2017 är bland annat Benfica-Porto, Real Madrid-Atletico Madrid, Newcastle-Leeds och Roma-Lazio. Det finns många bra fotbollsarenor, men rekommenderat är Signal Iduna Park i Tyskland om man vill uppleva den bästa stämningen.

Tips på vägen

Bra att tänka på om man vill få ut så mycket som möjligt av sin fotbollsresa är att se matcher i början och slutet av ligorna, då är publiken och stämningen som bäst. Mitt under den värsta sommarvärmen spelas det dessutom mindre matcher. Jämför priser innan bokning, man kan tjäna mycket på både resa, boende och biljett.